Zborul cu Parapanta

Zborul cu parapanta este accesibil pentru orice doritor. Pentru a zbura cu parapanta nu sunt necesare aptitudini fizice deosebite și poate fi practicat la orice vârstă.

Zborul cu Parapanta

Zborul cu parapanta este una dintre metodele cele mai simple și minunate prin care un om se poate desprinde de la sol.

Piloții de parapanta decolează în mod clasic de pe o pantă dar este posibilă și decolarea de pe un teren perfect plat prin remorcaj cu mosor. Pregătirea echipamentului pentru decolare durează câteva minute iar pilotul în funcție de vânt își ridică aripa deasupra capului prin alergare sau prin gonflare. După câțiva pași parapanta își ia zborul propulsat doar de cele mai elementare forțe ale naturii. Odată ajuns în aer ea sacrifică înălțime pentru a plana. În condiții calme fără ascendențe lungimea zborului depinde de înălțimea de la care pilotul a decolat.

În zilele în care se formează curenți de aer ascendent piloții de parapantă reușesc să se mențină în aer și chiar să se ridice pînă la înălțimi foarte mari doar cu ajutorul acestor curenți. Chiar dacă nu consumă combustibil parapanta nefiind propulsat de un motor, un pilot bun de multe ori reușește să parcurgă cu parapanta sute de kilometrii. În cazul în care aterizarea se face departe de locul decolării drumul înapoi nu este o problemă deoarece tot echipamentul încape într-un rucsac fiind ușor de transportat chiar și pe jos.

Nivel Simturi

Doza de simturi pe care o acumulezi
practicand acest tip de activitate fie singur fie indrumat de catre un instructor fie in tandem.

Adrenalina 81%
81% Complete (success)
Aventura 73%
73% Complete
Dependenta 100%
100% Complete (warning)
Fericire 99%
99% Complete (danger)

 

Zborul în tandem

 

Zborul cu parapanta este accesibil pentru orice doritor. Pentru a zbura cu parapanta nu sunt necesare aptitudini fizice deosebite și poate fi practicat la orice vârstă. Cea mai simplă metodă de a încerca zborul cu parapanta este în tandem alături de un instructor profesionist.

Experiența primului zbor este unică și poate fi înregistrată pe o cameră video pe care pasagerul îl ține în mână. Mai multe detalii despre zborurile în tandem cu parapanta precum și locațiile unde pot fi efectuate aceste zboruri le găsiți pe siteul nostru.

voucher, parapanta, tandem, zbor, pasager, aventura, adrenalina, mures

Voucher cadou pentru zborul cu parapanta!

Dacă este vorba despre o zi de naştere, o aniversare, 8 Martie, Paşti sau Craciun surprinde-i pe cei dragi (prieteni, părinţi, bunici, copii) sau chiar pe tine cu o experienţă de neuitat! Ofera-le un voucher pentru zborul cu parapanta in tandem, alaturi de un instructor profesionist. Nu există limite de vârstă, nici nu e nevoie de aptitudini fizice deosebite. Visul de a zbura poate deveni realitate pentru absolut oricine! 

Promoţia este valabilă tot timpul anului!

Zborurile se pot efectua după o programare prealabilă la numărul de telefon 0732101101. Locurile noastre de zbor sunt lângă localitatea Târgu-Mureș (decolare prin tractare cu cablul sau prin alergare de pe deal). Pentru detalii despre aceste locuri de zbor puteţi să accesaţi site-ul nostru la meniul Tandem sau să ne contactaţi telefonic direct. 

Costul: 350 de lei cu filmare HD de pe băţ telescopic

Ai întrebări?

Daca ai intrebari sau doresti sa rezervi un zbor in tandem te rugam sa folosesti formularul alaturat si iti vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Rezervă un zbor în tandem

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

100000+

Ore de zbor

1000+

Zboruri in tandem cu parapanta

50+

Piloti absolventi

2

Instructori

 

Școala de zbor cu parapanta

 

Cei care doresc șă devină piloți de parapantă și să zboare singuri trebuie să urmeze cursurile oferite de o școală de parapantă. În cadrul școlii sunt exerciții specifice precum și pregătire teoretică. Parapanta fiind relativ simplu de pilotat progresia este foarte spectaculoasă elevii piloți zburând încă din prima zi singuri.

Până la luarea licenței elevii piloți sunt permanent supravegheati de un instructor. Progresia elevului este treptată la început fiind exerciții foarte simple după care pe măsura învățării elevul ajungând să primească sarcini din ce în ce mai complexe pînă cînd se formează aptitudinile și experiența necesară pentru a primi licența de pilot de parapantă.

Mai multe detalii despre desfășurarea acestor cursuri puteți găsi pe situl nostru la sectiunea  https://muresfly.ro/ro/scoala/scoala-de-zbor-cu-parapanta

VREAU MAI MULTE DETALII DESPRE SCOALA DE PARAPANTA

Fie ca doresti sa afli mai multe detalii sau doresti sa incepi scoala de parapanta cu noi, aplica pentru asta.

Vreau sa aflu

 

Echipament necesar pentru zborul cu parapanta

 

Cu toate că construcția parapantei este una foarte simplă acest aparat de zbor este foarte sigur neavînd ce să se strice. În cazul în care pilotul respectă niște reguli simple șansele de accidentare gravă sunt foarte mici și sunt determinate doar și exclusiv de greșeli ale pilotului. Prețul unui echipament de parapantă este accesibil pentru marea majoritate a persoanelor. Practic parapanta a fost metoda care a permis oamenilor obișnuiți să își îndeplinească visul de a zbura. Detalii despre echipamente puteți găsi pe siteul dedicat echipamentelor de parapantă administrat de către clubul nostru de parapantă

Pentru cei care doresc să descopere mai multe despre zborul cu parapanta siteul nostru vă stă la dispoziție cu multe informații utile și inclusiv o rubric în care cei interesați pot să pună întrebări despre parapantă. Scopul clubului nostru este cel de a promova aceste sporturi minunate și ca atere.

 

Magazinul online MuresFly


Intrebari Frecvente


Greutatea maximă a pasagerilor care zboară în tandem depinde foarte mult de tipul activității și de aparatul de zbor. În general până în 90 de kg nu există nici o restricție. La pasagerii care sunt mai grei este necesar o consultare prealabilă cu piloții de tandem. În general nu este problemă dar nu toți piloții pot să zboare din motive de echipament sau de diferențe mari de dimensiuni între pilot și pasager. Din acest motiv rugămintea noastră ar fi să ne sunați înainte. Cu stimă, Szutor Zsigmond Instructor de zbor Tel 0732101101
Asa cum prevede legislatia actuală în vigoare pentru orice zbor trebuie depus plan de zbor. Conform prevederilor HG nr. 859 din 11 august 2021 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național conform articolului 3 (1) Zborul unei aeronave civile cu pilot la bord în spațiul aerian național se consideră autorizat dacă aeronava este asigurată, după caz, conform legii, pentru daune produse terților și: a) pentru zborul respectiv operatorul aeronavei a depus un plan de zbor IFR sau VFR, în conformitate cu reglementările specifice; sau b) aeronava este operată într-o porțiune de spațiu aerian rezervat pentru zborul respectiv, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare. Vă recomand să urmați cursurile de navigație a unei școli de zbor deoarece prevederile legislative se schimbă frecvent și fără cunoștințe minime în domeniu nu aveți cum să desfășurați aceste activități în siguranță.
Pentru a practica activitatiile de zbor este necesar ca persoana care zboara sa fie clinic sanatos. In cazul in care va stiti cu o afectiune va puteti adresa la un centru specializat de medicina aeronautica dar daca afectiunea este serioasa sansele sa obtineti certificatul medical sunt minime.
Pentru zborul în tandem cu un instructor persoanele minore este necesar să aibă 15 ani împliniți și consimțământul legalizat al ambilor părinți întocmit de un notar public.
Buna ziua! Pentru toate categoriile de zbor ultrausor motorizat si nemotorizat conform legislatiei este necesar detinerea unei licente de zbor. Conditiile de obtinere a acestor licente sunt stipulate in Ordinul de Ministru 630 din 2007. Clubul Sportiv Mures Fly ofera cursuri pentru obtinerea licentei de parapanta si paramotor. In cazul in care doriti detalii nu ezitati sa ne contactati. Cu stima! Szutor Zsigmond Instructor de zbor 0732101101
Buna ziua! Cursul de paramotor costa 1200 de euro si se desfasoara in doua etape. La modulul de incepator asiguram echipament. In cazul in care sunteti interesat in luna septembrie o sa incepem un curs pentru incepatori. Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor zbor
Buna ziua! In luna septembrie organizam curs de parapanta modul incepator. In cazul in care sunteti interesat va rugam sa ne trimiteti un email pe adresa office@muresfly.ro sau sa ne sunati pe nr de telefon 0732101101. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor de zbor
Există foarte multe companii producătoare de parapante, selete, paraşute de rezervă, căşti şi preţurile sunt variabile. Totuşi, ca să aveţi o idee pentru un echipament nou de începător vă putem spune nişte preţuri orientative: aripă – aprox. 1650-2100 euro, seletă – aprox. 390 euro, paraşută de rezervă – 385 euro, cască – 100-250 euro. Acestea se pot achiziţiona treptat şi e posibilă cumpărarea de echipamente second-hand aprox. la jumătate preţ. Noi nu recomandăm, totuşi pentru cine nu îşi poate permite un echipament nou, este indicat să cereţi sfatul unui instructor.
Un zbor cu parapanta poate fi câteva secunde ca de exemplu zborurile de planare, de şcoală, din varful unui deal mic, pe care le veţi efectua cu siguranţă în cadrul unui curs de parapantă. Dar cu parapanta se pot face zboruri lungi, de distanţe şi durate foarte lungi de peste 10 ore în cadrul unui zbor de distanţă.
Practic veţi zbura singur cu parapanta de la prima ieşire pe dealul de începători. Dar este adevarat că până când nu obţineţi licenţa de pilot nu puteţi să mergeţi de unul singur la zbor, fără supravegherea unui instructor. Cât de repede ajungeţi la acest stadiu este foarte greu de spus în timp pentru că depinde foarte mult de fiecare elev şi de disponibilitatea lui. Trebuie neapărat să absolviţi atât cursul de începator cât şi cel de avansaţi, iar cât de repede o faceţi depinde foarte mult de voi şi bineînţeles de condiţiile meteo. Dar indiferent că ajungeţi la nivelul de licenţă în câteva luni sau în 2 ani, 1 an de zile cel puţin veţi fi elev şi nu veţi avea destulă experienţă să evaluaţi corect toate situaţiile meteo. De aceea nu este indicat să mergeţi la zbor singur. Chiar dacă nu sunteţi sub supravegherea unui instructor cereţi sfatul unui pilot experimentat sau cel puţin lasaţi-i pe cei experimentaţi să decoleze primii.

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare