Parasutism

Parașutismul este sportul care oferă cele mai intense senzații celui care o practică. În nici un alt sport nu obții o asemenea descărcare de adrenalină și extaz. Satisfacția e garantată..

Parasutism

Odată ce ești în ușa avionului și îți dai drumul, urmează o cădere liberă în care timpul se dilată și secundele ți se vor părea minute. Chiar dacă cazi cu o viteză de peste două sute de kilometrii la oră impresia ta va fi că plutești. Pe durata căderii libere parașutiști zboară pilotând propriul corp. Astfel prin modificarea poziției corpului, a mâinilor și a picioarelor un parașutist experimentat poate să efectueze orice mișcare de rotire în jurul celor trei axe precum și mișcări pe orizontală și verticală față de colegii cu care sare.

Ajuns la înălțimea de deschidere se va deschide parașuta după care va urma o plutire de câteva minute sub parașuta deschisă, timp în care avem ocazia să admirăm peisajul de la înălțime.

Nivel Simturi

Doza de simturi pe care o acumulezi
practicand acest tip de activitate fie singur fie indrumat de catre un instructor fie in tandem.

Adrenalina 100%
100% Complete (success)
Aventura 95%
95% Complete
Dependenta 90%
90% Complete (warning)
Fericire 99%
99% Complete (danger)

 

Salturi din avion în tandem

 

Saltul din avion în tandem cu un instructor este modalitatea cea mai accesibilă și sigura de a experimenta senzațiile unice oferite de parașutism. Nu este nevoie de nici un fel de pregătire specială doar de o doză de curaj și dorința de a face ceva special. Înainte de salt, instructorul face o pregătire teoretică de 15 minute în care explică exact cum va decurge saltul. Tu trebuie doar sa iți dorești să sari cu parașuta, să ne suni, iar de restul ne ocupăm noi. 

Odată ajuns la înălțimea de lansare după poziționarea în ușa avionului instructorul dă semnalul de părăsire și începe partea cea mai faină a saltului : căderea liberă. Din momentul ieșirii din avion și până la deschiderea completă a parașutei este o cădere perfect controlată de instructor care oferă o senzație de neuitat. Senzația de plutire este accentuată și mai mult de prezența cameramanului, care va fi în fața tandemului pentru a filma saltul.

Adrenalina este asigurată de viteza cu care se cade precum și de înălțimea la care o să plutești. Parașuta va fi deschisă de către instructor și va fi pilotată pentru aterizare, timp în care te vei bucura de poziția unică de vizualizare a împrejurimilor. Dealurile din zona Târgu Mureșului sunt deosebit de frumoase, iar noi va oferim posibilitatea de a le privi dintr-o altă perspectivă alături de instructori cu mulți ani de experiență în acest sport, ce dețin titluri naționale și mondiale, ca parașutiști.   

Aerodromul sportiv Târgu Mureș este la 2 km de centrul orașului pe strada Libertății nr 120.

Rezervă un zbor în tandem

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

3700+

Salturi

800+

Salturi in tandem din avion

100

Parasutisti absolventi

6

Instructori

Prețuri

 

Prețuri salturi de agrement sezon 2022

Salt în tandem cu video                      1000 RON

Salt în tandem fara video                     850 RON

 

 

Parasutisti licentiati

 

Salt solo 3000 metri                    135 lei  

Chirie parașută solo                    50 lei

Pliaj parașută principală              25 lei

 

*Salturile în tandem se fac de la înălțimea de 3000 metri. 

* *Înscrierile la salt se fac prin telefon/mail la datele de contact afișate pe site (TEL: 0732101101, EMAIL: office@muresfly.ro)

 

Daca ai întrebări, nu ezita să ne contactezi! Iți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Școală parașutism

 

CURSURILE DE PARAȘUTISM ÎNCEP ÎN LUNA IANUARIE! REZERVĂ UN LOCUL ÎNCĂ DE PE ACUM!!!

Perioada înscrierii:   04.01.2023.- 10.02.2023

Pentru înscriere completează formularul: 
https://forms.gle/xXMwexWhGkqbDN4q7     

Locație: Aeroclubul Tîrgu Mureș str.Libertății nr.120
Tel: 0732101101 Email: office@muresfly.ro                                                          

Detalii curs: Pentru a sări din avion singur cu parașuta este nevoie de o pregătire specifică și nu în ultimul rând de foarte mult curaj!
Dupa o pregătire teoretică care cuprinde cunoștințele necesare pentru a executa saltul urmează o pregătire specifică în care se simulează diverse etape ale saltului.
Primele salturi se vor executa cu deschiderea automată a parașutei. Odată ce cursantul reușește să părăsească avionul într-un stil corect și simulează deschiderea parașutei va sări cu parașuta cu deschidere comandată. Dacă la început parașutistul va deschide imediat după părăsirea avionului odată cu experiența se va deschide parașuta după o cădere liberă mai mult sau mai puțin lungă în funcție și de înălțimea de la care se sare.
Metoda de instuire pînă la obținerea licenței este după modelul static line. După primirea licenței oferim posibilitatea de a efectua salturi de la 3000 de metrii asistate în cădere liberă de către instructori profesioniști!

Deschiderea Cursurilor: 11. 02. 2023  ora 10

Program cursuri:Februarie-Mai 2023 de 2-3 ori pe săptămână în timpul săptămânii de la orele 17 sau 18, în wekend orele 08-16.

Locaţia cursurilor: Online, Aeroclubul Teritorial Tg.Mureş str. Libertăţii nr. 120 sau alte locații din Tg Mureș funcție de situație.

Condiţii pentru parcurgerea cursurilor teoretice şi practice:-Prezenţă minimă la cursuri 75%;

COSTURI:
Curs teoretic: 180 euro –se plăteşte contravaloarea în lei la curs BNR, într-o singură tranşă înainte de începerea cursurilor teoretice. Data limită pentru înscriere 11. 02.2023. Plata cursului se va face pe baza contractului de școlarizare în contul bancar specificat în contract.

Vizite medicale: Maxim 100 euro –se plăteşte contravaloarea în lei într-o singură tranşă în cabinetele medicale specializate aflate în Bucureşti,Cluj Napoca, Timişoara sau  Ploieşti. Locaţia se va alege de către cursant (individual) sau organizat de către Aeroclubul Teritorial Tg.Mureş. (Detaliile se vor stabilii după începerea cursurilor).

Salt cu paraşuta: 24-26 euro/ contravaloarea în lei- se plăteşte zilnic (doar în etapa de zbor) funcţie de câte salturi doreşte să execute cursantul.

Total cheltuieli pt obţinerea licenţei de paraşutist: .aproximativ 800-1000 de euro. (în funcţie de evoluţia și abilitățile cursantului, maxim 2 ani)

      Documente Necesare ( Aeroclubul TG.Mureș, Email sau Whatsapp):

-Cerere de înscriere (tipizat);
-Fișă de înscriere (tipizat); 
-Acord  privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
-Document de identitate - C.i.(copie)                                                                                                                                                                                                       -Adeverință de la medicul de familie. Medicul trebue să specifice pe adeverință (Apt pt Efort fizic sau Clinic Sănătos)  

Documentele vor fi puse la dispoziția cursanților după completare formularului de înscriere

Cerințe antropometrice a candidatului

DATE ANTROPOMETRICE

BAIEŢI

FETE

Minim

Maxim

Minim

Maxim

Înălţime (cm)

155

190

155

190

Greutate (kg)

45

100

45

100

 Pentru orice detaliu cu privire la desfășurarea salturilor cu parașuta nu ezitați să ne contactați          

 

 

 


Intrebari Frecvente


Greutatea maximă a pasagerilor care zboară în tandem depinde foarte mult de tipul activității și de aparatul de zbor. În general până în 90 de kg nu există nici o restricție. La pasagerii care sunt mai grei este necesar o consultare prealabilă cu piloții de tandem. În general nu este problemă dar nu toți piloții pot să zboare din motive de echipament sau de diferențe mari de dimensiuni între pilot și pasager. Din acest motiv rugămintea noastră ar fi să ne sunați înainte. Cu stimă, Szutor Zsigmond Instructor de zbor Tel 0732101101
Pentru a practica activitatiile de zbor este necesar ca persoana care zboara sa fie clinic sanatos. In cazul in care va stiti cu o afectiune va puteti adresa la un centru specializat de medicina aeronautica dar daca afectiunea este serioasa sansele sa obtineti certificatul medical sunt minime.
Buna ziua! Pentru cursul de parasutism trebuie sa indepliniti urmatoarele criterii: - vârsta minimă de 15 ani împliniţi la începerea programului teoretic de instruire şi minim 16 ani împliniţi la începerea pregătirii practice în zbor / salt. - să corespundă următoarelor cerinţe antropometrice: Băieţi şi fete: înălţime minimă 155 cm, înălţime maximă 190 cm, greutate minimă 45 kg, greutate maximă 100 kg; Durata cursului: între 10 zile şi 4 ani, în funcţie de disponibilitatea cursantului, resursele alocate şi condiţiile meteorologice. Cursul este compus din două module: de pregătire teoretică şi de pregătire practică. Cursul teoretic constă în parcurgerea în minim 40 de ore a 7 materii. Modulul practic constă într-un program de pregătire la sol de minim 16 ore şi un program de pregătire în zbor / salt care cuprinde un minim de 25 de salturi cu paraşuta. Pentru cursul teoretic tariful este de 4 euro/ora iar pentru salt tariful este de 16 euro/salt În cazul în care nu aveți echipament propriu se plătește 11 euro chirie/salt Aceste tarife nu contin TVA. Plata se face in lei la cursul de schimb BNR Total în cazul ideal în care nu este nevoie de mai mult de 25 salturi: 835 euro + TVA = 995 euro.
Buna ziua! Cursurile de parasutism de la aerodromul sportiv Mures, incep in luna ianuarie si se desfasoara in cadrul Aeroclubului Romaniei. Costul cursului pentru obtinerea licentei de parasutism este de aproximativ 1000 de euro dar poate varia in functie de numerul de salturi care se fac in cadrul cursului respectiv de categoria licentei. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati pe telefon nr 0732101101. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor de zbor
Saltul în tandem cu parașuta din avion de la 3000 metrii costă 1025 lei. Prețul include și filmarea saltului de către un parașutist care sare lîngă tandem. Salturile se fac numai cu programare prealabilă. Vă rugăm să ne sunați pe numărul de telefon 0732101101.
Buna ziua Pretul unui salt cu parasuta in tandem cu un instructor de la inaltime de 3000 de metri este de 170 de euro.

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare