Add new comment

Locul 5 la Cupa Mondiala de Parapanta

Ilea Iamina a terminat concursul Preworld Cup Nepal 2015 cu un rezultat exceptional.  Dupa trei taskuri a caror lungime a fost de 43 km, 53 si 78 km s-a clasat pe locul 5 la categoria fete. Iamina a avut o evolutie foarte buna reusind sa termine integral un task de 78 km si sa se claseze foarte bine la cel de 43 km dar o eroare de navigatie la taskul numarul 2 a impiedicat sa urce pe podium.
Concursul din Nepal a fost un record absolut la numarul de participanti. Peste 400 de piloti au participat la aceasta competitie Clasamentul oficial a cuprins doar primii 150 de piloti. Datorita infrastructurii slabe din zona pina acum nu a fost posibil organizarea unui concurs la asemenea nivel. Pentru localizarea pilotilor in caz de urgenta s-au folosit dispozitiv de urmarire prin satelit. Pe toata durata concursului pilotii de parapanta au putut fi urmariti live pe harta google ca intr-o cursa de Formula 1.
In competitiile de parapanta la probele de distanta concurentii primesc in fiecare zi un traseu dinainte stabilit cu puncte obligatorii de parcurs. Traseul trebuie strabatut integral in zbor intr-un timp cat mai scurt. Startul se da din aer dupa ce toti concurentii au decolat.  Cel care termina in timpul cel mai scurt castiga proba.
Tehnologia moderna si organizarea extraordinara au permis sa se desfasoare acest concurs intr-una din locatiile cele mai extraordinare de zbor. Felicitari pentru organizatori si in special pentru Ilea Iamina care a reusit sa ne reprezinte la acest concurs de parapanta cu totul special!
Aventura celor din Nepal inca nu s-a terminat! Pilotii au ramas pina la inceperea sezonului pentru a realiza zboruri incredibile. Promitem sa revenim cu imagini si filmari din muntii Himalaya!
Participarea echipei de parapantisti a fost posibil cu ajutorul sprijinului Primariei Targu Mures prin intermediul Proiectului: Pregatire si participare la Pre-Cupa Mondiala de Parapanta.

Poze

Coperta: 
parapanta, tandem, pilot, zbor, Nepal,Himalaya,XC, scoala

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare