Competiții internaționale de zbor cu parapanta

În perioada iulie-august 2018, sportiva ACS Muresfly, Fodor Emese a participat la două concursuri internaționale de zbor de distanță cu parapanta la care a obținut rezultate foarte promițătoare.

Ilea Iamina

6 Nov 2018 - 12:42pm

Competiții internaționale de zbor cu parapanta

iamina

Tuesday, November 6, 2018 - 12:42

În perioada iulie-august 2018, sportiva ACS Muresfly, Fodor Emese a participat la două concursuri internaționale de zbor de distanță cu parapanta la care a obținut rezultate foarte promițătoare. Primul a fost: Russian, Estonian and Krushevo Adventure Open 2018 desfășurat între 29 iulie – 4 august 2018 la Krusevo, Macedonia, la care Emese s-a clasat pe locul 13 la clasa feminin, si locul 46 la clasa serial. La competiție au participat 111 piloți, dintre care 20 la clasa feminin, și au fost reprezentate peste 10 țări. S-au realizat 3 probe valide între 52-65 km, condițiile de zbor au fost dificile și au presupus o bună cunoaștere a terenului și particularităților microclimatice locale. Performanța sportivei noastre este cu atât mai mare cu cît Emese a început participarea la competiții internaționale de acest nivel doar recent și nu cunoaște aceste locuri de zbor și particularitățile locale. Al doilea concurs a fost Bulganian and Polish Open 2018 din Sopot, Bulgaria, între 11-17 august 2018, în cadrul căruia Emese s-a clasat pe locul 16 la clasa feminin. Au participat 147 de piloți din toată lumea și au fost zburate 7 probe valide cu distanțe cuprinse intre 60 și 99 de km pe parcursul unei săptămâni. A fost un concurs greu și solicitant unde aripile rapide de competiție au avut un avantaj net asupra aripilor din clasa sport, mai lente, datorită condițiilor de vânt puternic și traversărilor lungi care necesită finețe ridicată. Emese a obținut un rezultat bun în ciuda faptului că a zburat cu o aripă din clasa sport. Rezultatele competițiilor în urma fiecarei probe la toate categoriile, precum și clasamentul final, fotografii, video-uri și amănunte despre traseele din cadrul competiției se pot găsi aici::

https://airtribune.com/krushevo2018/results

https://airtribune.com/bulgarian-polish-open-2018/results

Participarea la aceste concursuri a fost posibilă datorită Primăriei Târgu-Mureș prin intermediul Proiectelor Sportive pe Semestrul al II-lea al anului 2018. Mulțumim pe această cale Primăriei Târgu-Mureș pentru susținere și dorim sportivei mult succes în continuare! 

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare