PrePWC Skytribe XC 2018

Intre datele 29 mai-03 iunie 2018 a avut loc în localitatea Clopotiva, jud. Hunedoara, competiția internațională de parapantă de categorie FAI 2, PrePWC Skytribe XC 2018.

Ilea Iamina

4 Jun 2018 - 8:51pm

PrePWC Skytribe XC 2018

iamina

Monday, June 4, 2018 - 20:51

Intre datele 29 mai-03 iunie 2018 a avut loc în localitatea Clopotiva, jud. Hunedoara, competiția internațională de parapantă de categorie FAI 2, PrePWC Skytribe XC 2018. Aceasta a fost competiția de parapantă cea mai de amploare organizată vreodată la noi în țară fiind în acelați timp etapă de Precupă Mondială și Cupa României. Au participat 132 de piloți și au fost reprezentate 30 de țări printre care: Africa de Sud, Elveția, Danemarca, Polonia, Cehia, etc. Vremea a fost foarte frumoasă și a permis piloților realizarea a 3 taskuri/probe de concurs de 62km, 83km, respectiv 88km în 3 zile consecutive. Zona de zbor este ideală pentru desfășurarea în condiții de siguranță a unui astfel de concurs de amploare. Decolarea, la poalele m-ților Retezat, este o pantă înierbată care permite decolarea simultană a 5 parapante, relieful permite dispersia rapidă a parapantelor în ascendențete termice, reducând riscul de abordaj. Posibilitățile de aterizare sunt foarte multe în depresiunea Hațegului și în văile laterale. Fiind un concurs de distanță cu parapanta pe un traseu impus, piloții introduc acest traseu în instrumentele de navigație prin intermedul unor puncte pe GPS, urmând sa parcurgă acest traseu contra cronometru. Timpul de zbor al piloților a variat între 2 până la 6-7 ore de zbor în funcție de condițiile meteorologice din ziua respectivă, îndemânarea pilotului și categoria aripii (fun, sport sau open). Proba a patra, de 45 de km, a fost anulată la o oră după deschiderea ferestrei de zbor din cauza instabilității și a supradezvoltării timpurii a norilor. Piloții reușiseră deja să decoleze și să parcurgă o parte din traseu. 

În urma scorului final, echipa Muresfly s-a clasat pe locul 9 din 33 de echipe. Primele locuri pe podium la clasa open în clasamentul general al competiției au fost ocupate de 2 piloți francezi și un pilot polonez. Echipa Muresfly a fost prezentă pe podium prin 2 reprezentante la probele feminin, Dana Kelemen și Iamina Ilea, pe locurile 2 și 3 în cadrul Cupei României.

Rezultatele competiției în urma fiecarei probe la toate categoriile, precum și clasamentul final, fotografii și video-uri din cadrul competiției se pot găsi aici: http://airtribune.com/sxc2018/results

Participarea la acest concurs a fost posibilă datorită Primăriei Târgu-Mureș prin intermediul Proiectelor Sportive pe Semestrul I al anului 2018. Mulțumim pe această cale Primăriei Târgu-Mureș pentru susținere și dorim sportivelor succes în continuare! 

Felicitări participantelor și mult succes! 

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare