Un noiembrie plin de zbor

Chiar daca luna noiembrie este renumit pentru vreme urata, plosie si frig anul acesta am avut noroc de conditii de zbor excelente. Bineinteles am profitat din plin si ne-am dus la zburat de fiecare data.

Szutor Zsigmond

2 Dec 2014 - 12:55am

Un noiembrie plin de zbor

zsiga

Tuesday, December 2, 2014 - 00:55

Chiar daca luna noiembrie este renumit pentru vreme urata, plosie si frig anul acesta am avut noroc de conditii de zbor excelente. Bineinteles am profitat din plin si ne-am dus la zburat de fiecare data. Pe linga numeroase iesiri cu scoala de incepatori pe dealurile din jurul Muresului am organizat mai multe excursii pentru elevi avansati la Remetea care in aceasta perioada a anului este cea mai buna locatie pentru zborul cu parapanta de la noi din tara. Multi dintre elevi acum au avut ocazia sa zboare pentru prima data de pe Stanca Secuiului de la Remetea un zbor extraordinar de spectaculos dar si dificil datorita diferentei mari de altitudine precum si a decolarii deosebit de grele care permite zborul cu parapanta numai celor experimentati. Rasplata este pe masura efortului. Dupa un urcus de aproximativ o ora cu echipamentul de parapanta in spate (un rucsac de aproximativ 15 kg) ajungi in varful stancii la decolare. Urmeaza o scurta pregatire si decolarea care este dificila, pajistea fiind destul de plata. Daca ai o tehnica buna dupa cativa pasi ti-ai luat zburul si intr-o clipa esti deasupra Stancii Secuiului care cu peretii aproape verticali si grohotisurile pline de bolovani ofera o imagine de neuitat. Golul de aproape cinci sute de metrii te face sa intelegi si sa nu regreti pregatirea minutioasa de la scoala de parapanta. Dupa aproximativ zece minute de plutire pe linga stancile impresionante aterizezi la margine satului plin de adrenalina si extaz. Bineinteles fiecare traieste altfel aceste emotii dar cu toate ca am zburat de zeci de ori in acest loc de fiecare dat retraiesc aceste senzatii.

Pentru ca programul sa fie complet mosorul clubului ca de fieacare data ne-a oferit momente minunate pe Aerodromul din Targu Mures unde pe linga elevii din scoala de parapanta multi curiosi au avut ocazia sa incerce pentru prima data zborul cu parapanta in tandem alaturi de un instructor profesionist. Zborul la mosor ofera posibilitatea ridicarii parapantei pina la o inaltime de trei patru sute de metrii suficient pentru a savura peisajul orasului nostru imbracat in culori pastelate de toamna si invelit intr-un aer cetos misterios. Aceasta experienta poate transforma o zi plictisitoare si mohorata de toamna intr-o amintire de neuitat. 

La sfarsitul lui noiembrie a venit si black friday cu saptamana reducerilor si pasionatii de zbor au avut ocazia sa isi rezerve locul in bancile scolii de parapata sau sa isi programeze zborul in tandem la preturi reduse. Astfel am avut un numar record de tandemuri zburate pentru aceasta perioada iar multi dintre cei curajosi au avut ocazia sa zboare singuri cu parapanta in cadrul cursului pliot pentru o zi. Daca ai ratat saptamana reducerilor nu dispera. La Mures Fly se zboara tot anul si in luna decembrie de sarbatori va asteptam cu noi surprize!

Felicitari pentru toti elevi si pasageri care in luna noiembrie au zburat pentru prima data cu parapanta!

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare