Paramotor

Paramotorul îți oferă libertatea de zbor cea mai mare. Ești liber să survolezi relieful la doar câțiva metri sau să te înalți pînă la înălțimea norilor cu un echipament care încape în portbagajul unei dube și care poate fi hangarat în garajul din curte. .

Paramotor

Nefiind nevoie de un teren de decolare amenajat poți să îți alegi pista de decolare oriunde îți convine iar în caz de pană de motor aterizezi pe primul loc degajat fiind cel mai sigur mijloc de zbor motorizat.

Marea majoritate a piloților decolează cu motorul pe spate prin alergare dar există varianta în care decolarea se face de pe roți sau schiuri. Varianta din urmă este ideală pentru zborurile în tandem Chiar și persoane cu handicap locomotor au posibilitatea să experimenteze plăcerea zborului ultraușor în condiții de perfectă siguranță. Clubul nostru oferă zboruri în tandem cu motoparapanta!

Pentru persoanele care doresc să devină piloți de paramotor este recomandat ca într-o primă fază să parcurgă un curs de parapantă la liber fără motor pentru ca ulterior să facă cursul de paramotor.

În cadrul clubului oferim ture organizate pentru piloții de paramotor precum și numeroase evenimente, festivaluri și concursuri de paramotor. Printre membrii clubului avem piloți cu experiență care și-au confirmat valoarea la numeroase competiții internaționale.

Fiind un sport motorizat oferim service complet pentru paramotoare prin personal tehnic calificat.

Nivel Simturi

Doza de simturi pe care o acumulezi
practicand acest tip de activitate fie singur fie indrumat de catre un instructor fie in tandem.

Adrenalina 90%
90% Complete (success)
Aventura 89%
89% Complete
Dependenta 71%
71% Complete (warning)
Fericire 95%
95% Complete (danger)

 

Zborul în tandem cu paramotorul

 

Zborurile în tandem cu paramotorul este accesibil pentru oricine dorește să zboare. Atăt pilotul cat și pasagerul sunt așezați într-un triciclu. Decolarea se face de pe roți fiind foarte comod pentru pasager. Zborul motorizat oferă o autonomie foarte mare iar paramotorul având viteză mică permite ca pilotul să survoleze terenul la cîțiva metrii de sol. Bineînțeles în funcție de preferințele pasagerului este posibil și urcarea la înălțimi mai mari iar pentru cei amatori de senzații tari odată cu efectuarea de manevre acrobatice crește viteza odată cu adrenalina!

Rezervă un zbor în tandem

1200+

Ore de zbor cu paramotorul

10

Piloti de paramotor

12

Medalii

2

Instructori

 

Școala de zbor cu paramotorul

 

Cu toate că motoparapanta seamănă foarte mult cu parapanta pentru a zbura cu acest aparat trebuie niște cunoștințe specifice. Începerea cursului pentru motoparapantă se recomandă după terminarea cursului de inițiere parapantă. Odată ce pilotul este obișnuit cu înălțimea precum și cu decolarea, aterizarea cu parapanta se poate începe pregătirea specifică zborului cu paramotorul.

Primii pași îl reprezintă exerciții pe sol cu motorul oprit pentru ca pilotul să se obișnuiască cu echipamentul după care urmează multe exerciții cu motorul pentru a controla aceleratorul care se află la mînă. Cu toate că pregătirea necesită mult efort recompensa este pe măsură. Odată ajuns în aer timpul de zbor este limitat doar de cantitatea de combustibil.


Intrebari Frecvente


Buna ziua! Pentru toate categoriile de zbor ultrausor motorizat si nemotorizat conform legislatiei este necesar detinerea unei licente de zbor. Conditiile de obtinere a acestor licente sunt stipulate in Ordinul de Ministru 630 din 2007. Clubul Sportiv Mures Fly ofera cursuri pentru obtinerea licentei de parapanta si paramotor. In cazul in care doriti detalii nu ezitati sa ne contactati. Cu stima! Szutor Zsigmond Instructor de zbor 0732101101
Buna ziua! Cursul de paramotor costa 1200 de euro si se desfasoara in doua etape. La modulul de incepator asiguram echipament. In cazul in care sunteti interesat in luna septembrie o sa incepem un curs pentru incepatori. Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor zbor
Buna ziua! Preturile pentru un echipament complet de paramotor sunt in jur de 5-6 mii de euro. Pentru incepatori echipamentul trebuie sa fie recomandat de un instructor. In cazl in care doriti mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor de zbor
Buna ziua! In luna septembrie organizam curs de parapanta modul incepator. In cazul in care sunteti interesat va rugam sa ne trimiteti un email pe adresa office@muresfly.ro sau sa ne sunati pe nr de telefon 0732101101. Cu stima, Szutor Zsigmond Instructor de zbor
Raspuns paramotor

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare