Add new comment

Concurs de Cupa Mondiala la Parapanta in Nepal

Colega noastra Ilea Iamina s-a calificat la etapa de precupa mondiala la parapanta care se organizeaza in Nepal in perioada 26.02-06.03. La concurs s-au inscris 270 de piloti din care doar 150 au fost acceptati din motive de siguranta. Iamina a fost selectiona datorita rezultatelor foarte bune din Concursul international XContest unde a ocupat anul trecut locul 7, rezultatului de Campion National al Romaniei si in special datorita experientei de zbor foarte mare din Nepal unde a reusit un record personal de altitudine de 5300 metrii.

Concursul se afla la prima editie pina acum nefiind posibil organizarea unui concurs de asemenea amploare datorita infrastructurii slabe din zona. In mare masura organizarea acestei competitii a devenit posibil raspindirii sistemelor de localizare prin satelit care permit organizatorilor sa localizeze pilotii chiar si in zonele izolate unde nu exista semnal GSM. Zona in care se va desfasura concursul apartine de masivul Annapurna cu varfuri de 8000 de metrii fiind o zona de o frumusete extraordinara. La sfarsitul concursului se va realiza un scurt film cu imagini suprinse de piloti romani participanti la Expeditia Nepal 2015.

Participarea echipei de parapantisti a fost posibil cu ajutorul sprijinului Primariei Targu Mures prin intermediul Proiectului: Pregătire și participare la Pre-Cupa Mondială de Parapantă Nepal 2015

Poze

Coperta: 
parapanta, zbor, Nepal, scoala, Mures, competitie

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare