Parasutism

Parașutismul este sportul care oferă cele mai intense senzații celui care o practică. În nici un alt sport nu obții o asemenea descărcare de adrenalină și extaz. Satisfacția e garantată..

Parasutism

Odată ce ești în ușa avionului și îți dai drumul, urmează o cădere liberă în care timpul se dilată și secundele ți se vor părea minute. Chiar dacă cazi cu o viteză de peste două sute de kilometrii la oră impresia ta va fi că plutești. Pe durata căderii libere parașutiști zboară pilotând propriul corp. Astfel prin modificarea poziției corpului, a mâinilor și a picioarelor un parașutist experimentat poate să efectueze orice mișcare de rotire în jurul celor trei axe precum și mișcări pe orizontală și verticală față de colegii cu care sare.

Ajuns la înălțimea de deschidere se va deschide parașuta după care va urma o plutire de câteva minute sub parașuta deschisă, timp în care avem ocazia să admirăm peisajul de la înălțime.

Nivel Simturi

Doza de simturi pe care o acumulezi
practicand acest tip de activitate fie singur fie indrumat de catre un instructor fie in tandem.

Adrenalina 100%
100% Complete (success)
Aventura 95%
95% Complete
Dependenta 90%
90% Complete (warning)
Fericire 99%
99% Complete (danger)

 

Salturi din avion în tandem

 

Saltul din avion în tandem cu un instructor este modalitatea cea mai accesibilă și sigura de a experimenta senzațiile unice oferite de parașutism. Nu este nevoie de nici un fel de pregătire specială doar de o doză de curaj și dorința de a face ceva special. Înainte de salt, instructorul face o pregătire teoretică de 15 minute în care explică exact cum va decurge saltul. Tu trebuie doar sa iți dorești să sari cu parașuta, să ne suni, iar de restul ne ocupăm noi. 

Odată ajuns la înălțimea de lansare după poziționarea în ușa avionului instructorul dă semnalul de părăsire și începe partea cea mai faină a saltului : căderea liberă. Din momentul ieșirii din avion și până la deschiderea completă a parașutei este o cădere perfect controlată de instructor care oferă o senzație de neuitat. Senzația de plutire este accentuată și mai mult de prezența cameramanului, care va fi în fața tandemului pentru a filma saltul.

Adrenalina este asigurată de viteza cu care se cade precum și de înălțimea la care o să plutești. Parașuta va fi deschisă de către instructor și va fi pilotată pentru aterizare, timp în care te vei bucura de poziția unică de vizualizare a împrejurimilor. Lacurile de la Luncani sunt deosebit de frumoase, iar noi va oferim posibilitatea de a le privi dintr-o altă perspectivă alături de instructori cu mulți ani de experiență în acest sport, ce dețin titluri naționale și mondiale, ca parașutiști.   

Aerodromul sportiv Luncani este la jumătatea drumului dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca. 

Rezervă un zbor în tandem

3700+

Salturi

800+

Salturi in tandem din avion

100

Parasutisti absolventi

6

Instructori

Prețuri

 

Prețuri salturi de agrement sezon 2020

Salt în tandem cu video                      1350 RON

Salt în tandem fara video                     1150 RON

 

 

Parasutisti licentiati

 

Salt solo 3000 metri                    170 lei  

Chirie parașută solo                    50 lei

Pliaj parașută principală              25 lei

 

*Salturile în tandem se fac de la înălțimea de 3000 metri. 

* *Înscrierile la salt se fac prin telefon/mail la datele de contact afișate pe site (TEL: 0732101101, EMAIL: office@muresfly.ro)

 

Daca ai întrebări, nu ezita să ne contactezi! Iți vom răspunde în cel mai scurt timp. 

 

 

Școală parașutism

 

Pentru a sări din avion singur cu parașuta este nevoie de o pregătire specifică și nu în ultimul rând de foarte mult curaj!

Dupa o pregătire teoretică care cuprinde cunoștințele necesare pentru a executa saltul urmează o pregătire specifică în care se simulează diverse etepe ale saltului.

Primele salturi se vor executa cu deschiderea automată a parașutei. Odată ce cursantul reușește să părăsească avionul într-un stil corect și simulează deschiderea parașutei va sări cu parașuta cu deschidere comandată. Dacă la început parașutistul va deschide imediat după părăsirea avionului odată cu experiența se va deschide parașuta după o cădere liberă mai mult sau mai puțin lungă în funcție și de înălțimea de la care se sare.

Metoda de instuire pînă la obținerea licenței este după modelul static line. După primirea licenței oferim posibilitatea de a efectua salturi de la 3000 de metrii asistate în cădere liberă de către instructori profesioniști!

 


Intrebari Frecvente


Buna ziua Pretul unui salt cu parasuta in tandem cu un instructor de la inaltime de 3000 de metri este de 170 de euro.

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare