3rd Alpen Cup 2016

În perioada 23-26.06.2016  s-a desfășurat în Austria concursul de parapantă „3rd Alpen Cup PG”, concurs internațional care reprezintă în același timp și Campionatul Național al Austriei la parapanta.

Szutor Zsigmond

29 Jul 2016 - 8:52am

3rd Alpen Cup 2016

zsiga

Friday, July 29, 2016 - 08:52

În perioada 23-26.06.2016  s-a desfășurat în Austria concursul de parapantă „3rd Alpen Cup PG”, concurs internațional care reprezintă în același timp și Campionatul Național al Austriei la parapanta.

Sportiva Ilea Iamina membru al Clubului Sportiv Mureș Fly a participat la această prestigioasă competiție clasandu-se pe locul 10 la categoria feminin. Participarea la această competiție a fost realizat în cadrul proiectului “Pregătire și participare la Competitia Internationala de Parapanta 3rd Alpen Cup PG”, desfășurat în perioada 10.06.2016-26.10.2016, sprijinit financiar de Primăria Târgu Mureș.

Locul desfășurării competiției a fost localitatea Greifenburg din Austria aflat in partea sudica a Alpilor în regiunea Tirol, cel mai renumit loc de zbor din Austria. Zona de zbor este una foarte dificilă datorită reliefului deosebit de stâncos care produc turbulențe semnificative în perioadele de amiază cand se desfășoară concursul. La competiție au participat 154 de sportivi din 21 de țări nivelul competiției fiind deosebit de ridicat.Condițiile meteorologice au fost foarte bune. În total au fost 4 manșe de concurs cu lungimi variabile între 40 și 164 de km un număr semnificativ de piloți reușind să încheie circuitul.

Ilea Iamina a avut un parcurs bun de-a lungul competiției în mare parte datorită pregătiri de două săptămîni pe care l-a făcut în zonă înainte de începerea concursului. Experiența foarte mare a piloților locali obișnuiți cu terenul nu a permis ocuparea unui loc pe podium, Iamina fiind depășită de sportivii locali cu cunoștințe mult mai detaliate a topografiei și aerologiei locale.

Având în vedere Ilea Iamina se află la primul concurs de parapantă care se desfășoară în Alpi, rezultatul obținut ne dă speranța că în viitor va reuși să obțină un loc pe podium.

Competiția a fost intens mediatizat în presă. Un film despre concurs a fost făcut de organizatori și poate fi vizionat gratuit pe adresa https://www.youtube.com/watch?v=MGhOxeR5dXg

Poze despre aceasta concurs se pot vedea pe siteul clubului la sectiunea galerii foto http://www.muresfly.ro/ro/galeriepoze/3rd-alpen-cup-2016 
Zborurile lui Ilea Iamina din Austria si nu numai au fost incarcate pe Xcontest si pot fi vizualizate la adresa http://www.xcontest.org/world/en/pilots/detail:iaminailea 
Rezultatele oficiale de la concurs precum si amanunte despre traseele stabilite pentru competitie se pot vedea pe siteul oficial al concursului http://www.paragleiter.org/wp-content/uploads/2014/11/AlpenCup-2016-Female.pdf

Multumim Primăriei Târgu Mureș pentru sprijinul acordat!

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare