Cantonament lot național de parașutism

În perioada 04-08.05.2022 la Aerodromul Sportiv Târgu Mureș se desfășoară cantonamentul lotului național de parașutism la proba de precizia aterizării. Sportivii sunt pregătiți de către domnul instructor Csok Levente antrenorul lotului național.

Szutor Zsigmond

7 May 2022 - 3:10pm

Cantonament lot național de parașutism

zsiga

Saturday, May 7, 2022 - 15:10

În perioada 04-08.05.2022 la Aerodromul Sportiv Târgu Mureș se desfășoară cantonamentul lotului național de parașutism la proba de precizia aterizării. Sportivii sunt pregătiți de către domnul instructor Csok Levente antrenorul lotului național. Cantonamentul este organizat de către Aeroclubul României 

Sportivii se pregătesc pentre campional mondial de parașutism unde vor concura la categoriile de seniori și juniori în funcție de vârstă. Salturile de precizia aterizării se execută de la înălțimea de 1200 m în grupuri de 5 parașutiști. Aceștia vin la aterizare pe rând la o saltea de burete, pe care este instalat un disc electronic care măsoară primul contact cu solul. Mijlocul discului este un punct de 2 cm find măsurat distanța în centimetrii de la acest punct. Parașutistul cu cel mai bun rezultat este cel care lovește discul cât mai aproape de mijloc.     La competiții se fac între 4 și 8 salturi de concurs plus semifinale și finală. Comparativ cu salturile de tandem care se execută de la înălțimea de 3000 metrii, unde scopul este ca parașutistul să aibă o cădere liberă cât mai lungă, salturile de precizie se fac de la înălțime mai mică deoarece contează doar partea finală a aterizării.

Ajutați de vremea frumoasă de primăvară parașutiștii din lotul național fac zilnic între 10 și 12 salturi. În lotul național de parașutism fac parte trei sportivi din Târgu Mureș din care 2 sunt categoria seniori Pop Gabriel, Rigó György iar la categoria de juniori Zeteș Markus. Echipa de parașutism al județului Mureș este una dintre cele mai bune echipe de parașutism din țară câștigând în mod repetat Cupa României la parașutism. Cei care doresc să li-se alăture au posibilitatea să sară alături de acești campion în tandem cu un instructor de parașutism. Salturile de la Aerodromul Sportiv Târgu Mureș vor continua în toată luna mai. După cantonamentul de lot național se va desfășura etapa de zbor la parașutism al Aeroclubului Mureș la care vor participa elevii înscriși la cursul de parașutism, sportivii din lotul județean și parașutiștii amatori.

Poze de la cantonamentul de lot național se pot vedea în galeria de poze din secțiunea media https://www.muresfly.ro/ro/galeriepoze/cantonament-lot-na%C8%9Bional-de-para%C8%99utism-t%C3%A2rgu-mure%C8%99-2022

În cazul în care încă nu ți-ai rezervat încă locul în avion, chiar dacă nu ai nici un fel de pregătire în domeniul parașutismului, ai posibilitatea să faci un salt în tandem din avion de la 3000 de metrii împreună cu instructor profesionist. Tot ce trebuie să faci e să suni la numărul de telefon 0732101101 unde vei primii toate detaliile cu privire la salt.

Vă dorim o primăvară minunată, cu multă adrenalină și salturi!

URMARIȚI-NE

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare